RO | Los Nietos Studio 7 | Cazare Sibiu

Los Nietos Studio 7 este un apartament situat intr-o cladire din centrul vechi al Sibiului, la 10 metri de Piata Mare chiar langa Turnul Sfatului. Este compus din 1 dormitor spatioas, hol si baie. Dormitorul detine un pat matrimonial, o canapea extensibila si este mobilat, are si un loc de lounge. Baia  este dotata cu cabina de dus. Bineinteles ca lenjeriile si prosoapele  necesare nu lipsesc. La intrarea in apartament se afla un mic spatiu in aer  liber unde se poate servi o cafeluta si/sau se poate fuma :) . Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.  

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes  comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii,  cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, Gara  Sibiu, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 1-2 min de mers  pe jos.  

Regulile casei: Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in  totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in  interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati!
Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim si noi in concediu. 

Vechimea Cladirii: sec. XIV; sf. sec. XV- înc. sec. XVI; 1742

Descriere:
Clădire dreptunghiulară formată din subsol, parter, etaj şi mansardă, corp comun cu Piaţa Mică nr. 31, rezultată din unificarea mai multor case vechi. Acoperişul mansardat prezintă 3 lucarne înalte acoperite prin rupere de pantă. Cele două segmente de faţadă vizibile spre Piaţa Mică prezintă câte o vitrină în arc de cerc şi o fereastră la etaj. Pivniţele sunt boltite semicilindric, parţial refăcute din bolţişoare. De remarcat cursiva cu balustradă metalică de la sfârşitul sec. XIX din curtea interioară.

Istoric:
O placă comemorativă ne spune că aici a trăit şi creat între anii 1857 şi 1893 poetul progresist Friedrich Krasser (1818-1893). Fiica lui Krasser, Berta, era căsătorită cu Dr. Carol Jikeli. Cealaltă fiică a lui Krasser a fost mama lui Hermann Oberth. În realitate Friedrich Krasser a locuit la această adresă doar în primii ani după ce s-a stabilit la Sibiu, din 1875 mutându-se în str. G-ral Magheru nr. 17, în casele proprii. 
La sfârşitul sec. XIX la parter exista magazinul de prezentare a lui Andreas Török, care avea un atelier de reparat şi produs maşini şi unelte agricole în Piaţa Unirii. La etajul corpului din dreapta a locuit Dr. Carol Jikeli (1888-1929) şi Otto Fritz Jickeli, ultimul proprietar al firmei Jickeli. La 28 iulie 1948 vechiul magazin al lui Jikeli este naţionalizat şi transformat în Magazinul de Stat "La Curtea de Fier", ulterior "Ferometal".
 
Strada Avram Iancu este una dintre cele mai vechi străzi ale oraşului datând de la mijlocul sec. XIV odată cu definitivarea lucrărilor la a 3-a centură de fortificaţii. A fost locuită de meşterii înstăriţi iar ulterior de patricienii oraşului, timp de secole această stradă a fost cea mai bună adresă din Sibiu. În 1556 apare sub denumirea de Reyssbargas, în 1776 este numită platea oryza iar din 1875 se numeşte Reispergasse până în 1919 când poartă actuala denumire de Avram Iancu, cu excepţia anilor 1948-1970 când a fost numită strada 23 august. În 1736 este menţionată amplasarea unei fântâne cu ţevi. Fântâna amplasată în dreptul casei nr. 1, era împodobită cu o colosală scoică din piatră. Clădirile de pe latura stângă de la numerele 7-11 au curtea sprijinită pe vechiul zid al cetăţii  din incinta III-a (1366), sau chiar au inclus turnuri de apărare cum este cazul caselor de la nr. 9, 13, 19 şi 31. Strada Avram Iancu se lega de str. Gen Magheru printr-un pod zidit pe două bolţi. Podul împreună cu casa adiacentă a fost demolat la mijlocul sec. XIX pentru a se lărgi accesul la urcare. La jumătatea străzii pe partea stângă porneşte Pasajul Şcolii printr-un tunel care face legătura cu oraşul de jos (Str. Movilei)
Sursa: https://www.patrimoniu.sibiu.ro

Locatie

 Str. Avram Iancu nr. 1, Sibiu