RO | Apartament Altstadt Residence | Cazare Sibiu

Apartament Altstadt Residence  este un apartament situat intr-o cladire din centrul vechi al Sibiului, la 100 metri de Piata Mare. Este compus din 2 dormitoare spatioase, o bucatarie si baie. Ambele dormitoare au pat matrimonial si sunt mobilate, insa intr-unul din ele, fiind mai mare,  are si un loc lounge. Bucataria este mobilata si utilata cu frigider,  filtru de cafea, plita electrica, prajitor de paine, vesela, etc. Baia  este dotata cu cabina de dus. Bineinteles ca lenjeriile si prosoapele  necesare nu lipsesc. La intrarea in apartament se afla un mic hol in aer  liber unde se poate servi o cafeluta si/sau se poate fuma :) . Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii,  cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, Gara  Sibiu, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 7-8 min de mers  pe jos.

Regulile casei: Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in  totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in  interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati! 
Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim si noi in concediu. 

Vechimea cladirii : sec. XVI; sf. sec. XVIII
Clădire formată din subsol, parter şi două etaje. Faţada este  structurată pe 4 axe, cu portalul înalt, în arc mâner de paner, al  gangului în dreptul celor două axe din dreapta. Decoraţia constă în lezene pe extremitatea faţadei, ancadramente  profilate la ferestre, brâie între nivele şi cornişă profilată.  Acoperişul înalt, în două ape, cu coamă paralelă cu faţada, prezintă  două lucarne ochi. Gangul este boltit în cruce iar la parter se află  încăperi boltite în cruce pe console renascentiste din piatră (aripa  spre stradă). Faţada păstrează amprenta barocă.Poarta de lemn, din scânduri dispuse oblic pe 6 registre verticale, păstrează feroneria barocă.

Aici a locuit in ultimii ani de viaţă George Bariţiu şi tot aici a locuit fiul lui, Ieronim Bariţiu. A fost sediul redacţiei revistei Transilvania între 1884-1892. În sec. XIX casa era în proprietatea Baronului Eugen Salmen. După primul război mondial urmaşii baronului o vând lui Vlad Simion.
Sursa: https://patrimoniu.sibiu.ro   

Locatia 

Str. Avram Iancu nr.23, Sibiu