RO | Apartament Benjamin Residence | Cazare Sibiu

Apartament Benjamin Residence  este un apartament situat intr-o cladire din  centrul vechi al Sibiului, la 30 metri de Piata Mare. Este compus dintr-un dormitor, un living spatios, o bucatarie tip chicineta si baie. In dormitor se regaseste un pat  matrimonial iar in living un coltar extensibil. Bucataria este mobilata si utilata cu frigider,  filtru de cafea, plita electrica, prajitor de paine, vesela, etc. Baia  este dotata cu cabina de dus. Bineinteles ca lenjeriile si prosoapele  necesare nu lipsesc.  Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes  comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii,  cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, Gara  Sibiu, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 7-8 min de mers  pe jos.
 
Regulile casei:
Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori  de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati! Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim  si noi in concediu.

 - Istoria locatiei noastre - 

Vechime: sf. sec. XV; 1571 
Numele cladirii a fost Casa Weidner
Clădire cu patru corpuri ce închid o incintă dreptunghiulară. Corpul principal format din subsol, parter şi etaj prezintă o faţadă pe 5 axe. Parterul modificat în stânga la începutul secolului prezintă în dreapta 3 ferestre şi este integral apareiat cu bosaje. Cele 5 ferestre de la  etaj, cu obloane tradiţionale din şipci, au ancadramente simple.  Acoperişul înalt în două ape, cu coamă paralelă cu faţada, este ventilat  prin 5 lucarne metalice. Accesul în incintă se face printr-un gang  semicilindric cu penetraţii. Pivniţele semicilindrice, cu penetraţii,  aparţin clădirii din sec. XV.  Corpul din spatele curţii înglobează un turn octogonal al incintei a III-a, cu un acoperiş piramidal, transformat în locuinţă în sec. XIX
- Portalul renascentist din piatră, cu pilaştri  canelaţi ce susţin un element în arc de cerc surmontat de o cornişă  orizontală, cu decoraţii vegetale între cele două elemente;  - Ancadrament de piatră cu denticuli în gang, cu ecuson  datat 1571 şi iniţialele J. W., indicând refacerea după incendiul din  1570. Pe arcul de piatră se putea citi înainte de război deviza “VIEL WISSEN UND WENIG SAGEN/ NICHT ANTWORTEN AUF ALLE FRAGEN” (Să ştii multe dar să spui puţine/ nu răspunde tuturor celor care întreabă) pictată cu litere gotice;  - Turnul transformat în locuinţa din spatele curţii (sec. XIV).
Cunoscută sub numele de Casa Weidner, are un portal cu coloane dreptunghiulare canelate.  Aici a copilărit între 1889 şi 1893 viitorul arhitect maghiar KÓS KÁROLY, personalitate marcantă în regenerarea limbajului medieval în arhitectura modernă.  In 1851 aici se mută Academia de Drept venită din Piaţa Mică.  La sfârşitul sec. XIX casa este cumpărată de Ioan Bădilă,  judecător pe lângă Tribunalul Sibiu. După moartea acestuia casa este  cumpărată de consilierul local Ioan Moldovan iar în perioada interbelică  apare în proprietatea Asociaţiei ASTRA.  Între 1896-1902 aici a fost sediul Uzinei Electrice Sibiu – UES (Hermannstaedter Elektrizitaetswerke AG)  La sfârşitul sec. XIX se deschide un restaurant care va funcţiona vreme  de decenii sub diverse firme şi proprietari, primul a fost Friedrich  Quandt (venit de la nr. 11), continuat de fiul său Viktor;  Din 1908 apare Restaurantul Unger (al lui Josef Unger) până în noiembrie 1932 când se deschide Ospătăria Leopold Schneider.  În iulie 1938 se deschide Restaurantul-terasă al lui Carl Kasper, rămas deschis până la naţionalizare.  În partea stângă Ludwig Etter deschide în 1865 un magazin care se va  specializa în timp în maşini de cusut şi alte obiecte şi unelte  mecanice. La începutul sec. XX apare un magazin de haine, urmat de  anticariatul lui Grünblatt Benjamin. În perioada interbelică aici se va  muta farmacia lui Binder & Wittmayer numită “la Îngerul”, venită din  strada Bălcescu. După război proprietar era Hans Binder, până la  naţionalizare în 1949. Continuă să funcţioneze ca farmacie şi în  prezent, fiind una dintre cele mai vechi farmacii din Sibiu.
Deli' Gourmet House - actualul magazin  - In anul 2018 se deschide in partea din fata a cladirii - Deli' Gourmet House, unde regasim toate ingredientele de care avem nevoie pentru a găti sănătos cu ingrediente atent alese (salam cu trufe, cu vin sau picant Pasini și brânzeturi de toate felurile). Tot aici, trecătorii vor avea ocazia să se oprească și să ia loc la o masă, la o cafea sau un pahar de vin și să mănânce o felie de prosciutto cu baghetă și o brânză delicioasă. Mentionam faptul ca mobilierul din Deli’ Gourmet este mobilierul care a apartinut farmaciei ''La Ingerul’’.
Sursa: https://patrimoniu.sibiu.ro   

Locatia

 Str. Avram Iancu nr. 9, Sibiu