RO | Apartament Big Family | Cazare Sibiu

Apartament Big Family este situat intr-o cladire din centrul vechi al Sibiului, la 50 metri de Piata Mare. Este compus din 4 dormitoare spatioase, o bucatarie si 2 bai. Toate cele 4 dormitoare au pat matrimonial si sunt mobilate, insa intr-unul din ele, fiind mai mare,  are si o canapea extensibila. Bucataria este mobilata si utilata cu frigider,  filtru de cafea, plita electrica, prajitor de paine, vesela, etc. Baia  este dotata cu cabina de dus. Bineinteles ca lenjeriile si prosoapele  necesare nu lipsesc. La intrarea in apartament se afla un mic hol in aer liber unde se poate servi o cafeluta si/sau se poate fuma :) . Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.  

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes  comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii,  cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, Gara  Sibiu, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 7-8 min de mers  pe jos.  

Regulile casei: Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in  totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in  interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati!
Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim si noi in concediu. 

Vechimea cladirii: Sec. XV - XVI;  XVIII; 1/4 sec. XX

Clădire formată din subsol, parter şi etaj. Faţada structurată pe şase axe. Ferestrele din partea stângă de la parter au obloane cu şipci  reglabile. Portalul în arc semicircular, poarta din lemn de factură  baroc. Acoperiş cu patru lucarne de tip ochi. Ulterior casei i-au fost  înglobate câte o travee de la stradă a caselor alăturate (sec. XVI şi  XVIII).

Denumiri vechi:
1430 Platea Sporergasse  
1507 Sporergasse partea de jos se numea Kleine Salzgasse, iar din 1873 Bahngasse până în 1929.  
1929 Regele Carol II (Konig Karl gasse)  
1934 Pintenului  
1947 Regele Mihai schimbat imediat în V.M. Molotov  
1970 G-ral Magheru

Momente importante
1890 Se demolează Turnul Sării;   1891 Se regularizează panta de urcare;   1903 Se deschide prelungirea străzii spre gară.   1996 La intersecţia cu strada Avram Iancu, este ridicată statuia lui Nicolaus Olahus, lucrare executată de Călin Baciu şi Septimiu Enghis.
Sursa: https://patrimoniu.sibiu.ro   

Locatia

Str. General Mageru nr.15, Sibiu