RO | Apartament Samuel Residence | Cazare Sibiu

Apartament Samuel Residence detine 1 dormitor cu pat matrimonial, bucatarie (care detine o canapea extensibila pe care poate dormi un adult sau 2 copii) si baie cu dus.
Imobilul are facilitati precum: televizor cu ecran plat atat in bucatarie  cat si in dormitor, masina de spalat rufe, bucatarie utilata (cuptor cu  microunde, plita electrica, cuptor, hota, frigider, filtru de cafea,  vesela, prajitor paine). 
Bineinteles ca  lenjeriile si prosoapele necesare nu lipsesc. Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi. La intrarea in apartament  se afla un mic hol in aer liber unde se poate servi o cafeluta si /sau  se poate fuma :)
Datorita dotarilor complexe si necesare de zi cu zi, apartamentul este ideal pentru sejururi de mai multe nopti !

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii, cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 1-2 min de mers pe jos. 

Regulile casei: Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati! Suntem la dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim si noi in concediu.


Istoria locatiei noastre – Samuel Apartment: Numele cladirii a fost Palatul “Transilvania” Vechime: sf. sec. XIX
Clădire ridicată pe locul a 3 case vechi, formată din parter şi două  etaje. Împreună cu alte două corpuri formează două curţi. Unul din  corpuri are subsol.  Faţada în stil eclectic, structurată pe unsprezece axe, cu două ganguri de acces.  Ferestrele dreptunghiulare, câte 11 pe nivel, prezintă un antablament,  iar la primul etaj un parapet cu baluştri. Sub cornişă decoraţiuni de  ghirlande.Placă comemorativă pe clădire cu referire la  gazeta Tribuna care şi-a avut primul sediu aici în perioada 1884 - 1889:  “În acest loc a funcţionat redacţia gazetei Tribuna, printre  redactorii căreia se afla, între 1887-1889, marele poet român George  Coşbuc
În vechea clădire ziarul Tribuna a lui Ioan Slavici şi-a avut primul sediu în perioada 1884-1889.  Aici a fost sediul celei mai mari Bănci de asigurări din Transilvania,  deschisă în 1868, Banca Transilvania a fost proprietarul clădirii, avea  birourile la etajul I.  În corpul din spate al clădirii de la nr. 3 a funcţionat din anul 1900  atelierul fotografic a lui Emil Fischer. La uşa de la intrare de la etaj  exista până la începutul acestui secol un geam din sticlă sablată  decorată cu motive specifice Artei 1900.  Pivniţa clădirii a devenit din 1941 adăpost antiaerian.  Important vad comercial, clădirea prezenta la parter 5 spaţii comerciale.  În partea stângă a funcţionat magazinul de stofe şi covoare a lui Julius  Wermescher, reprezentantul fabricii de stofe Scherg din Braşov, până la  naţionalizare. În perioada comunistă s-a continuat profilul  magazinului, în această locaţie funcţionând un magazin de covoare.  În partea centrală a clădirii un alt magazin de legendă a fost cel al  lui Fritz Connerth care producea şi vindea pălării de dame. Firma a fost  înfiinţată tot în 1884 şi a funcţionat la această adresă până la  naţionalizarea din 1948. Fritz Connerth a locuit aici.Tot în partea centrală, în partea dreaptă, au funcţionat mai multe  magazine, cele mai cunoscute fiind cel de ceasuri şi bijuterii a lui  Julius Erös (până la primul război mondial) cu celebra firmă cu ceas  înstelat şi magazinul de delicatese Juliu Meinl venit de la nr  24 în  perioada interbelică.  În partea dreaptă a clădirii a funcţionat înainte de primul război  mondial magazinul de îmbrăcăminte al Juliei Rosenthal, iar după război  aici se va deschide magazinul de prezentare al fabricii de postavuri şi  stofe Gromen & Herbert S.A. care după 1930 se va numi TEXCOM.  Alt magazin deschis după primul război mondial şi care a funcţionat până  la naţionalizare, a fost parfumeria lui Viktor Wilhelm Augustin.  În această clădire a funcţionat la mijlocul anilor '30 şi Banca Centrală pentru Industrie şi Comerţ (sucursala Sibiu).  
Sursa: https://patrimoniu.sibiu.ro  

Locatia

   Str. Nicolae Balcescu nr 1, Sibiu