RO | Apartament Schiller Residence | Cazare Sibiu 

Apartament Schiller Residence este compus din: dormitor cu pat matrimonial, un alt dormitor mai mic cu canapea extensibila, un living cu coltar extensibil, bucataria si baia proprie dotata cu dus walk in.
Apartamentul este  utilat complet: mobila si televizor in fiecare incapere, masina de  spalat vase, masina de spalat haine, cuptor si plita  electrice, cuptor cu microunde, combina frigorifica, filtru de cafea,  vesela necesara, fier de calcat, masa de  calcat, lenjerii de pat si prosoape, etc. In apartament pot fi cazati  maxim 5 persoane. Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.
Datorita dotariilor complexe si necesare de zi cu zi, este ideal pentru sejururi de mai multe nopti!
 
Despre imprejurimile locatiei: Imobilul in care se afla apartamentul nostru a fost construit in anul  1928 si este situat pe Str. Tipografior care este paralela cu Str. N.  Balcescu si Cetatii. Aici sunt o serie de cladiri construite intre  secolele XVI-XX. La mijlocul strazii se deschide Piata Schiller unde  este amplasat bustul marelui poet si dramaturg german Schiller, situat  intr-o nisa a unei cladiri.                     
La 5-6 metri de locatie este Restaurantul Pardon Cafe, situat pe Str. Cetatii, strada numita ''Cea mai frumoasa strada din Sibiu''. Aceasta pietonala este strajuita inca de cele 3 turnuri medievale de aparare: Turnul Archebuzierilor, Turnul Olarilor si Turnul Dulgherilor. Ele au deservit zidul de aparare construit inre secolele XIII si XIV.  Muzeul de Istorie Naturala se afla si el la aproximativ 10 metri de locatie. Aici, in anul 2007 a fost deschisa cea mai moderna expozitie de istorie naturala din Romania. Piata Mare a Sibiului unde regasiti o serie de obiective turistice, restaurante, cafenele, terase, etc, se afla la aproximativ 50 m de  locatie.
La 150m se afla Facultatea de Medicina din Sibiu.   

Regulile casei:   Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in  totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in  interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati  apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori  de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati! Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim  si noi in concediu.  - Istoria locatiei noastre - 

Vechime: 1681, sec. XVIII; mijl. sec. XIX
Clădire formată din subsol, parter şi etaj, cu faţada organizată pe  cinci axe la etaj şi patru la parter, unde al doilea ax, stânga, este  rezervat gangului în arc semicircular teşit al porţii. Ferestrele etajului au pervaz din tencuială şi obloane din şipci reglabile. Acoperiş în două ape, coamă paralelă cu faţada,  unificat cu nr. 10, două lucarne de tip ochi. Încăperile de la etaj au stucaturi de tavan baroc. 

 Denumiri vechi:
1495 Dy Wyse
1556 Auff der Wysen
1751 Nieder Wiesen (din Lazăr în P-ţa Schiller), Obere Wiesen (din P-ţa Schiller la Papiu Ilarian)
1872 Wiesengasse
1934 Livezii
1947 Al Petofi
1970 Tipografilor
 
Stradă paralelă cu Bălcescu şi Cetăţii, prezintă aspectele unei  arhitecturi eteroclite cu construcţii realizate între sec. XVI şi  începutul sec. XX.
La mijlocul străzii se deschide Piaţa Schiller cu bustul celebrului dramaturg german aşezat pe un soclu într-o nişă din clădire.  
Sursa: https://patrimoniu.sibiu.ro 

Locatia

Str. Tipografilor, nr.9, Sibiu