RO | Muller Residence No 1 | Cazare Sibiu

RO | Muller Residence No 1 | Cazare Sibiu este un studio situat intr-o cladire din centrul vechi al Sibiului, la 150 metri de Piata Huet chiar langa Butoiul de Aur la intersectia Str. Faurului cu str. Turnului. Este compus din 1 dormitor spatioas si baie. Dormitorul detine un pat matrimonial si este mobilat, are si un loc de lounge. Baia  este dotata cu cabina de dus. Bineinteles ca lenjeriile si prosoapele  necesare nu lipsesc. La intrarea in apartament se afla un mic spatiu in aer liber unde se poate servi o cafeluta si/sau se poate fuma :) . Locatia beneficiaza de cablu tv si internet wifi.  

Despre imprejurimile locatiei: In imediata apropiere a locatiei sunt foarte multe puncte de interes  comun: magazine alimentare, Hypermarket, banci cu bancomate, farmacii,  cafenele, terase, o serie de obiective turistice, Piata Mare, Piata Huet, centrul istoric, parc de joaca. Toate acestea se gasesc la maxim 1-2 min de mers  pe jos.  

Regulile casei: Mentionam faptul ca pe perioada sejurului apartamentul este in  totalitate al dumneavoastra insa avem doar trei reguli: nu fumati in  interior, nu faceti petreceri si fara animale. Vrem doar sa respectati apartamentul...este casa voastra pentru cateva zile. Ori de cate ori aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ne sunati!
Suntem la  dispozitia dumneavoastra. Pentru noi cel mai esential lucru din ceea ce  facem este ca turistii sa se simta exact asa cum ne place sa ne simtim si noi in concediu. 

Vechimea Cladirii: sec. XVII;1899

Denumiri vechi:
1875 Kalbergasse
1936 Viţeilor
1947 Vasile Tordăşianu

Descriere:
Corpul principal format din subsol, parter şi etaj, se află la intersecţia cu str. Faurului şi prezintă câte o aripă spre fiecare  stradă, articulate în unghi ascuţit. Spre str. Tordăşianu faţada are 14  axe (cu gangul în arc de cerc) iar spre str. Faurului 9 axe. Între cele  două aripi racordul se face printr-o teşitură de colţ (un ax). Decoraţia  constă din bosaje la parter şi ancadramente de factură neoclasică la  etaj.
Acoperişul este prevăzut cu lucarne tip ochi.

Istoric:
Clădire ridicată de Johanna Göllner în 1899 pe locul a doua proprietăţi cumpărate de la Emma Nossek. Göllner avea un atelier de croitorie în Piaţa Mare.
Farmacia Eugen Rummler “Genfer Kreuz” /”La crucea genoveză” deschisă aprilie 1899, după război se mută în Turnului 14. În locul farmaciei se deschide magazinul de prezentare al fabricii de pielărie A. Henrich  & W. Müller.
După al doilea război mondial aici se mută Autogara R.A.T.A. până în 1964, după care se deschide Oficiul P.T.T. (Poşta).
În 1908 aici locuia ing. Richard Rieger.
Sursa: https://www.patrimoniu.sibiu.ro

Locatie

 Str. Victor Tordasianu nr. 2, Sibiu